Weetjes

Smalltalk ontspant

De koffieautomaat is op kantoor de meest geliefde plek om over ditjes en datjes te praten en nieuwtjes uit te wisselen. Tijdsverspilling? Niet echt, want smalltalk heeft wel degelijk een functie in communicatie. Informele contacten zijn uitstekend voor de arbeidsvreugde. Ze helpen je om contacten te onderhouden, een gesprek te openen of om scherpe kantjes weg te halen van een moeilijk gesprek. Een luchtige babbel voor een zakengesprek zorgt voor een ontspannen moment voor het 'serieuze' werk. Let wel op met de keuze van onderwerpen.
Kies een onderwerp dat de ander interesseert. heikele onderwerpen als politiek en religie kan je best vermijden. Laat het gesprek ook niet onnodig lang duren. Als je vraagt of hij/zij de weg goed gevonden heeft is het niet de bedoeling dat de gesprekspartner van A tot Z zijn reisweg gaat beschrijven. Nog een gouden raad: ook bij smalltalk wordt luisteren meer gewaardeerd dan spreken. Knoop het in je oren.
(Explorer 2007)

Bakje troost

Artsen uit Baltimore hebben gedurende 33 jaar bij 1000 mannen het verband gezocht tussen koffiedrinken en (hoge) bloeddruk. Goed nieuws voor de koffieslurpers onder ons: koffie zal de bloeddruk niet acuut en evenmin doen stijgen. Op een kortstondige stimulans na is het effect op de bloeddruk zelfs zeer gering en het kopje troost heeft ook niets van doen met chronische hoge bloeddruk. 
Op naar de koffieautomaat voor wat ontspannende smalltalk.
(Explorer 2007)

Koffie als motivator

Hoe beter de koffie op het werk, hoe hoger de werklust. Tot die conclusie kwam het Nederlandse marktonderzoek Motivaction in opdracht van koffieproduct Douwe Egberts. Ook in andere opzichten mag het belang van koffie niet worden onderschat. Zo vormt koffie op het werk een regelmatig onderwerp van gesprek en vindt bijna 80% koffie belangrijk voor de werksfeer. Maar liefst 75% spreekt zelf van een belangrijke arbeidsvoorwaarde. 
Opmerkelijk: de bedrijven die naast goeie koffie ook nog eens een cappuccino aanbieden, hadden het hoogste aantal tevreden werknemers.

Winkelmandje

0 €Totaal
» Naar kassa

programming & webdesign by exsited webdesign